Τριχοπτωση ανδρων, γυναικων και αλωπεκια

Η τριχόπτωση μπορεί να επηρεάσει μόνο το τριχωτό της κεφαλής σας ή ολόκληρο το σώμα σας. Μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της κληρονομικότητας, των ορμονικών αλλαγών, των ιατρικών συνθηκών ή των φαρμάκων. Ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει τριχόπτωση, αλλά είναι πιο συνηθισμένος στους άνδρες.

Η φαλάκρα συνήθως αναφέρεται στην υπερβολική τριχοπτωση από το τριχωτό της κεφαλής. Η κληρονομική απώλεια μαλλιών με την ηλικία είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της φαλάκρας. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να αφήσουν την τριχόπτωση τους να τρέξει την πορεία της χωρίς θεραπεία και να μην ξεφύγει. Άλλοι μπορεί να το καλύψουν με χτενίσματα, μακιγιάζ, καπέλα ή κασκόλ. Και άλλοι άλλοι επιλέγουν μία από τις διαθέσιμες θεραπείες για να αποτρέψουν περαιτέρω τριχόπτωση και να αποκαταστήσουν την ανάπτυξη.

Πριν συνεχίσετε την θεραπεία τριχόπτωσης, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με την αιτία της απώλειας μαλλιών σας και τις επιλογές θεραπείας.

Συμπτώματα

    Φωτογραφία που δείχνει φαλάκρα αρρένων

    Αρσενικό μοτίβο φαλάκρα

    Φωτογραφία που παρουσιάζει φαλάκρα γυναικείας μορφής

    Γυναίκα-μοτίβο φαλάκρα

    Φωτογραφία που δείχνει απροσδόκητη απώλεια τρίχας (alopecia areata)

    Μικρή απώλεια τρίχας (αλωπεκία αρέατα)

    Φωτογραφία που δείχνει αλωπεκία έλξης

    Αλωπεκία έλξης

Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το τι την προκαλεί. Μπορεί να έρθει ξαφνικά ή σταδιακά και να επηρεάσει μόνο το τριχωτό της κεφαλής σας ή ολόκληρο το σώμα σας. Μερικοί τύποι τριχόπτωσης είναι προσωρινές και άλλοι είναι μόνιμοι.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα της απώλειας τρίχας μπορεί να περιλαμβάνουν:

    Σταδιακή αραίωση στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος απώλειας τρίχας, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Στους άνδρες, τα μαλλιά συχνά αρχίζουν να υποχωρούν από το μέτωπο σε μια γραμμή που μοιάζει με το γράμμα Μ. Οι γυναίκες διατηρούν συνήθως τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο αλλά έχουν μια διεύρυνση του τμήματος στα μαλλιά τους.

    Κυκλικές ή απλώνες φαλακρές κηλίδες. Μερικοί άνθρωποι δοκιμάζουν ομαλή, με κέρματα, φαλακρά σημεία. Αυτός ο τύπος απώλειας μαλλιών συνήθως επηρεάζει μόνο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά μερικές φορές εμφανίζεται και σε γενειάδα ή φρύδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δέρμα σας μπορεί να γίνει κνησμώδες ή οδυνηρό πριν τα μαλλιά πέσουν έξω.

    Ξαφνική χαλάρωση των μαλλιών. Ένα σωματικό ή συναισθηματικό σοκ μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των μαλλιών. Χούφτες τρίχας μπορεί να βγαίνουν όταν χτενίζετε ή πλένετε τα μαλλιά σας ή ακόμα και μετά από ήπια τράβηγμα. Αυτός ο τύπος απώλειας μαλλιών προκαλεί συνήθως αραίωση μαλλιών και όχι φαλάκρα.

    Ολική απώλεια μαλλιών. Ορισμένες καταστάσεις και ιατρικές θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία για καρκίνο, μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια μαλλιών σε όλο το σώμα σας. Τα μαλλιά συνήθως μεγαλώνουν.

    Κηλίδες κλιμάκωσης που εξαπλώνονται στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό είναι ένα σημάδι ringworm. Μπορεί να συνοδεύεται από σπασμένα μαλλιά, ερυθρότητα, πρήξιμο και, κατά περιόδους, οίδημα.

Πότε για να δείτε έναν γιατρό

Επισκεφθείτε το γιατρό σας αν το παιδί σας ή είστε αναξιοπαθούντα από την τριχόπτωση και θέλετε να συνεχίσετε τη θεραπεία. Επίσης, μιλήστε με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε ξαφνική ή τετμημένη τριχόπτωση ή περισσότερο από τη συνηθισμένη απώλεια μαλλιών όταν χτενίζετε ή πλένετε τα μαλλιά του παιδιού σας ή του παιδιού σας Η ξαφνική απώλεια μαλλιών μπορεί να σηματοδοτήσει μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση που απαιτεί θεραπεία.

Ζητήστε ένα ραντεβού στη κλινική Mayo

Αιτίες

Οι άνθρωποι συνήθως χάνουν περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Αυτό συνήθως δεν προκαλεί αισθητή αραίωση των μαλλιών του τριχωτού της κεφαλής, καθώς τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται ταυτόχρονα. Η τριχόπτωση συμβαίνει όταν ο κύκλος της τριχοφυΐας και η απόρριψη διακόπτονται ή όταν το θυλάκιο των τριχών καταστρέφεται και αντικαθίσταται με ιστό ουλής.

Η τριχόπτωση σχετίζεται τυπικά με έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους παράγοντες:

   Οικογενειακό ιστορικό (κληρονομικότητα). Η πιο συνηθισμένη αιτία της τριχόπτωσης είναι μια κληρονομική κατάσταση που ονομάζεται φαλάκρα αρσενικού τύπου ή φαλάκρα γυναικείας μορφής. Συνήθως εμφανίζεται σταδιακά με τη γήρανση και σε προβλέψιμα μοτίβα – μια παρατεταμένη γραμμή μαλλιών και φαλακρές κηλίδες στους άνδρες και αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες.

    Ορμονικές αλλαγές και ιατρικές παθήσεις. Μια ποικιλία καταστάσεων μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ή προσωρινή απώλεια μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών αλλαγών λόγω εγκυμοσύνης, τοκετού, εμμηνόπαυσης και θυρεοειδικών προβλημάτων. Οι ιατρικές παθήσεις περιλαμβάνουν την αλωπεκια (al-o-PEE-she-uh ar-eA-tuh), η οποία προκαλεί απροσδόκητη απώλεια μαλλιών, μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής, MAY-nee-uh).

    Φάρμακα και συμπληρώματα. Η τριχόπτωση μπορεί να είναι παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τον καρκίνο, την αρθρίτιδα, την κατάθλιψη, τα καρδιακά προβλήματα, την ουρική αρθρίτιδα και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

    Ακτινοθεραπεία στο κεφάλι. Τα μαλλιά μπορεί να μην ξαναβρίσκουν το ίδιο όπως πριν.

    Ένα πολύ αγχωτικό γεγονός. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια γενική λέπτυνση των μαλλιών αρκετούς μήνες μετά από ένα σωματικό ή συναισθηματικό σοκ. Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης είναι προσωρινός.

    Ορισμένα hairstyles και θεραπείες. Η υπερβολική χτένισμα ή τα hairstyles που τραβάει τα μαλλιά σας σφιχτά, όπως τα pigtails ή cornrows, μπορεί να προκαλέσει ένα είδος απώλειας τρίχας που ονομάζεται έλξη αλωπεκίας. Οι θεραπείες για τα μαλλιά και τα μόνιμα μαλλιά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή των τριχοθυλακίων που οδηγούν στην τριχόπτωση. Εάν εμφανιστούν ουλές, η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι μόνιμη.

Παράγοντες κινδύνου

Ένας αριθμός παραγόντων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης, όπως:

    Οικογενειακό ιστορικό φαλάκρα, σε οποιαδήποτε από τις οικογένειες των γονέων σας

    Ηλικία

    Σημαντική απώλεια βάρους

    Ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης και ο λύκος

    Στρες

Πρόληψη

Τα περισσότερα φαλάκρα οφείλονται στη γενετική (φαλάκρα αρσενικού τύπου και φαλάκρα γυναικείας μορφής). Αυτός ο τύπος απώλειας τρίχας δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Αυτές οι συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τους τύπους που μπορεί να αποφευχθούν:

    Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα, όπως τα πλεξούδες, τα κουλουράκια ή τα αλογοουράκια.

    Αποφύγετε την υποχρεωτική στρίψιμο, το τρίψιμο ή το τράβηγμα των μαλλιών σας.

    Αντιμετωπίστε απαλά τα μαλλιά σας όταν πλένετε και βουρτσίζετε. Μια φαρδιά χτένα μπορεί να αποτρέψει την απομάκρυνση των μαλλιών.

    Αποφύγετε σκληρές θεραπείες όπως ζεστούς κυλίνδρους, σίδερα συρρίκνωσης, θερμές κατεργασίες πετρελαίου και μόνιμα.

    Αποφύγετε τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

    Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το φως του ήλιου και άλλες πηγές υπεριώδους φωτός.

    Σταμάτα το κάπνισμα. Μερικές μελέτες δείχνουν μια σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της φαλάκρας στους άνδρες.

    Εάν υποβάλλονται σε θεραπεία με χημειοθεραπεία, ρωτήστε το γιατρό σας για ένα καπάκι ψύξης. Αυτό το καπάκι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο απώλειας μαλλιών κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Η Alopecia areata είναι μια κοινή αυτοάνοση διαταραχή που συχνά οδηγεί σε απρόβλεπτη απώλεια μαλλιών.

Επηρεάζει περίπου 6,8 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά πέφτουν σε μικρά μπαλώματα γύρω στο μέγεθος ενός τετάρτου. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απώλεια μαλλιών δεν είναι τίποτα περισσότερο από μερικά μπαλώματα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο ακραία.

Μερικές φορές, μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής (αλωπεκία totalis) ή, σε ακραίες περιπτώσεις, ολόκληρο το σώμα (alopecia universalis).

Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν πριν από την ηλικία των 30 ετών.

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε τα αίτια και τα συμπτώματα της αλωπεκίας, τη διάγνωση και τις πιθανές θεραπείες.

Γρήγορα γεγονότα σχετικά με την αλωπεκία

Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία σχετικά με την αλωπεκία areata. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες υποστήριξης βρίσκονται στο κύριο άρθρο.

    Ένας στους πέντε ανθρώπους με αλωπεκία areata έχει επίσης ένα μέλος της οικογένειας που έχει βιώσει την κατάσταση.

    Η αλωπεκία είναι συχνά αναπτύσσεται ξαφνικά, μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

    Υπάρχουν ελάχιστες επιστημονικές αποδείξεις ότι η ατοπική αλωπεκία προκαλείται από άγχος.

    Τα άτομα με αλωπεκία που έχουν μόνο λίγα μπαλώματα απώλειας τρίχας συχνά εμφανίζουν μια αυθόρμητη, πλήρη ανάκτηση χωρίς την ανάγκη θεραπείας.

    Δεν υπάρχει θεραπεία για αλωπεκία.

Θεραπευτική αγωγή

Ο άνθρωπος με αλωπεκία

Η Alopecia areata είναι μια κοινή αυτοάνοση διαταραχή που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την απρόβλεπτη απώλεια μαλλιών.

Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για την αλωπεκία, αν και υπάρχουν κάποιες μορφές θεραπείας που μπορούν να προταθούν από τους γιατρούς για να βοηθήσουν τα μαλλιά να αναπτυχθούν ταχύτερα.

Η πιο κοινή μορφή θεραπείας της αλωπεκίας είναι η χρήση κορτικοστεροειδών, ισχυρών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά συνήθως χορηγούνται συνήθως μέσω τοπικών εγχύσεων, τοπικής εφαρμογής αλοιφών ή στοματικά.

Άλλα φάρμακα που μπορούν να συνταγογραφηθούν για να προωθήσουν την ανάπτυξη των τριχών ή να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνουν Minoxidil, Anthralin, SADBE και DPCP. Αν και μερικά από αυτά μπορεί να βοηθήσουν στην ανανέωση των μαλλιών, δεν μπορούν να αποτρέψουν το σχηματισμό νέων φαλακρών μπαλωμάτων.

Η χρήση φωτοχημειοθεραπείας υποστηρίζεται από μερικές μελέτες και παρουσιάζει μια πιθανή εναλλακτική λύση για τους ασθενείς που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν συστηματικές ή επεμβατικές θεραπείες.

Εκτός από την αισθητική του όψη, τα μαλλιά παρέχουν ένα βαθμό προστασίας από τα στοιχεία. Τα άτομα με αλωπεκία που απουσιάζουν από τις προστατευτικές ιδιότητες των μαλλιών μπορεί να επιθυμούν:

    Να φοράτε αντηλιακό όταν εκτίθεται στον ήλιο.

    Φορέστε γυαλιά περιτυλίγματος για να προστατεύσετε τα μάτια από τον ήλιο και τα συντρίμμια τα οποία τα φρύδια και οι βλεφαρίδες κανονικά θα υπερασπίζονται.

    Χρησιμοποιήστε τα καλύμματα κεφαλής όπως καπέλα, περούκες και κασκόλ για να προστατεύσετε το κεφάλι από τον ήλιο ή να το κρατήσετε ζεστό.

    Χρησιμοποιήστε αλοιφή μέσα στη μύτη για να διατηρήσετε τις μεμβράνες υγρές και για να προστατεύσετε από οργανισμούς που συνήθως παγιδεύονται από τα νύχια.

Η αλωπεκία δεν προκαλεί άμεση επαφή με τους ανθρώπους, ούτε μεταδοτική. Μπορεί, ωστόσο, να είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε συναισθηματικά. Για πολλούς ανθρώπους, η αλωπεκία είναι μια τραυματική ασθένεια που δικαιολογεί θεραπεία που αντιμετωπίζει τη συναισθηματική πλευρά της απώλειας μαλλιών, καθώς και την ίδια την απώλεια μαλλιών.
Οι ομάδες υποστήριξης και η παροχή συμβουλών είναι διαθέσιμες για να μπορούν οι άνθρωποι να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να συζητήσουν τις κοινές ψυχολογικές αντιδράσεις στην κατάσταση.
Η αλωπεκία areata έχει συγκριθεί από κάποιες με τη λεύκη, μια αυτοάνοση δερματική ασθένεια όπου το σώμα επιτίθεται σε κύτταρα που παράγουν μελανίνη, οδηγώντας σε λευκά μπαλώματα. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι δύο καταστάσεις μπορεί να μοιράζονται μια παρόμοια παθογένεση, με παρόμοια είδη ανοσοκυττάρων και κυτοκινών που οδηγούν τις ασθένειες και τους κοινούς γενετικούς παράγοντες κινδύνου.
Ως εκ τούτου, οι νέες εξελίξεις στη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε από τις δύο ασθένειες μπορεί να έχουν συνέπειες για την άλλη.
Υπήρξε μια χούφτα τεκμηριωμένων περιπτώσεων όπου η θεραπεία για αλωπεκία areata χρησιμοποιώντας διφαινυπρόπνο (DCP), έναν ευαισθητοποιητή επαφής, οδήγησε στην ανάπτυξη της λεύκης.
Η προκαταρκτική έρευνα σε ζώα έχει βρει ότι η κερσετίνη, ένα φυσικό βιοφλαβονοειδές που απαντάται στα φρούτα και τα λαχανικά, μπορεί να προστατεύσει από την ανάπτυξη της αλωπεκίας και να θεραπεύσει αποτελεσματικά την υπάρχουσα τριχόπτωση.
Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο, πριν η κουρσετίνη μπορεί να θεωρηθεί ως θεραπεία της αλωπεκίας.
Αιτίες
Η κατάσταση συμβαίνει όταν τα λευκά αιμοσφαίρια επιτεθούν στα κύτταρα των τριχοθυλακίων, προκαλώντας τους να συρρικνωθούν και να επιβραδύνουν δραματικά την παραγωγή μαλλιών. Είναι άγνωστο ακριβώς τι προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να στοχεύει θυλάκια τρίχας με αυτόν τον τρόπο.
Ενώ οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές, φαίνεται ότι η γενετική εμπλέκεται, καθώς η αλωπεκία είναι πιθανότατα να εμφανιστεί σε ένα άτομο που έχει ένα στενό μέλος της οικογένειας με την ασθένεια. Ένας στους πέντε ανθρώπους με την ασθένεια έχει ένα μέλος της οικογένειας που έχει επίσης αναπτύξει αλωπεκία αράτα.

Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι με οικογενειακό ιστορικό αλωπεκίας areata έχουν επίσης προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό άλλων αυτοάνοσων διαταραχών, όπως ατοπία, διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την τάση να είναι υπεραλλεργική, θυρεοειδίτιδα και λεύκη.
Παρά αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται, υπάρχουν πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία για να υποστηρίξουν την άποψη ότι η αλωπεκία areata προκαλείται από άγχος. Οι ακραίες περιπτώσεις άγχους θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν την κατάσταση, αλλά οι πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν προς μια γενετική αιτία.
Αρχική διορθωτικά μέτρα
Καθώς οι συμβατικές θεραπείες για την αλωπεκία είναι εξαιρετικά περιορισμένες, οι μελέτες που υποστηρίζουν φυσικές θεραπείες για την αλωπεκία είναι ακόμα πιο αδύνατες στο έδαφος.
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που συνιστούν να τρίβουν κρεμμύδι ή χυμό σκόρδου, ψυγμένο πράσινο τσάι, αμυγδαλέλαιο, έλαιο δεντρολίβανου, μέλι ή γάλα καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής. Παρόλο που κανένα από αυτά δεν είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβη, η αποτελεσματικότητά τους δεν υποστηρίζεται επίσης από την έρευνα.
Μερικοί άνθρωποι στραφούν σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας όπως ο βελονισμός και η αρωματοθεραπεία, αν και υπάρχουν λίγα, αν υπάρχουν, στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις θεραπείες.
Συμπτώματα
Το πιο σημαντικό σύμπτωμα της αλωπεκίας areata είναι η αποσπασματική τριχόπτωση. Μάλλινα μπαλώματα τρίχας αρχίζουν να πέφτουν, κυρίως από το τριχωτό της κεφαλής. Οποιαδήποτε περιοχή ανάπτυξης τρίχας μπορεί να επηρεαστεί, όμως, συμπεριλαμβανομένης της γενειάδας και των βλεφαρίδων.
Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ξαφνική, να αναπτυχθεί σε λίγες μέρες ή σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Ενδέχεται να υπάρχει κνησμός ή κάψιμο στην περιοχή πριν από την απώλεια μαλλιών. Τα θυλάκια τρίχας δεν καταστρέφονται και έτσι τα μαλλιά μπορούν να αναπτυχθούν εκ νέου αν η φλεγμονή των ωοθυλακίων υποχωρεί. Τα άτομα που βιώνουν μόνο λίγα μπαλώματα απώλειας τρίχας συχνά έχουν μια αυθόρμητη, πλήρη ανάκτηση χωρίς καμία μορφή θεραπείας.
Περίπου το 30 τοις εκατό των ατόμων που αναπτύσσουν αλωπεκία areata διαπιστώνουν ότι η κατάστασή τους είτε γίνεται πιο εκτεταμένη είτε γίνεται ένας συνεχής κύκλος τριχόπτωσης και τριχόπτωσης.
Περίπου οι μισοί ασθενείς αναρρώνουν από την αλωπεκία σε διάστημα 1 έτους, αλλά πολλοί θα βιώσουν περισσότερα από ένα επεισόδια. Περίπου το 10% των ανθρώπων θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν αλωπεκία totalis ή αλωπεκία universalis.

Η αλωπεκία μπορεί επίσης να επηρεάσει τα νύχια και τα νύχια και μερικές φορές αυτές οι αλλαγές είναι το πρώτο σημάδι ότι η πάθηση αναπτύσσεται. Υπάρχουν ορισμένες μικρές αλλαγές που μπορεί να εμφανιστούν στα νύχια:
γυναίκα με τα μαλλιά σε βούρτσα μαλλιών
Η αλωπεκία επηρεάζει τους άνδρες και τις γυναίκες εξίσου.
    εντοπίζονται εσοχές
    εμφανίζονται λευκές κηλίδες και γραμμές
    τα νύχια γίνονται τραχύ
    τα νύχια χάνουν τη λάμψη τους
    τα νύχια γίνονται λεπτά και χωρίζονται

Πρόσθετα κλινικά σημεία περιλαμβάνουν:
    Οι τρίχες σήμανσης: Αυτό συμβαίνει όταν λίγες κοντές τρίχες που γίνονται στενότερες στο κάτω μέρος τους και μεγαλώνουν μέσα ή γύρω από τις άκρες των φαλακρών κηλίδων.
    Πέδες τριχών: Αυτό είναι όπου οι τρίχες σπάζουν πριν φτάσουν στην επιφάνεια του δέρματος.
    Λευκά μαλλιά: Αυτό μπορεί να αυξηθεί σε περιοχές που επηρεάζονται από την τριχόπτωση.

Διάγνωση
Οι γιατροί είναι συνήθως σε θέση να διαγνώσουν το alopecia areata αρκετά εύκολα εξετάζοντας τα συμπτώματα. Μπορεί να εξετάσουν το βαθμό απώλειας τρίχας και να εξετάσουν τις τρίχες από τις πληγείσες περιοχές κάτω από το μικροσκόπιο.
Εάν, μετά από μια αρχική κλινική εξέταση, ο γιατρός δεν είναι σε θέση να κάνει διάγνωση, μπορεί να εκτελέσει βιοψία δέρματος. Εάν χρειάζεται να αποκλείσουν άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, μπορεί να κάνουν μια εξέταση αίματος.
Δεδομένου ότι τα συμπτώματα της αλωπεκίας areata είναι τόσο διακριτικά, η διάγνωση είναι συνήθως γρήγορη και απλή.
Η τριχόπτωση ανδρων είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα παγκοσμίως. επηρεάζοντας το ένα τρίτο του πληθυσμού. Όλοι χάνουν 100 μαλλιά κάθε μέρα.
Είναι ένα φυσικό φαινόμενο. έτσι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για να πέσουν μερικά ωοθυλάκια. Μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες απώλειας τρίχας που περιλαμβάνουν δίαιτα, ανεπάρκεια ορυκτών, φάρμακα, στρες, ρύπανση και γενετική. Η τοποθέτηση ενός καπακιού, ενός καπέλου ή ενός κράνους θα μπορούσε επίσης να είναι ένας άλλος λόγος στους άνδρες. Εδώ είναι η λίστα μας με 20 λύσεις που βοηθούν στη μείωση ή αντιμετώπιση της τριχόπτωσης ανδρων.
Πλύνετε τακτικά τα μαλλιά σας με ήπιο σαμπουάν
Η τακτική πλύση των μαλλιών αποτελεί μέρος της πρόληψης της τριχόπτωσης ανδρων με τον τρόπο να διατηρούνται τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής καθαρά. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τον κίνδυνο λοιμώξεων και πιτυρίδας που μπορεί να προκαλέσουν θραύση ή απώλεια μαλλιών. Επιπλέον, τα καθαρά μαλλιά δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερης ποσότητας.
Βιταμίνη για την τριχόπτωση
Οι βιταμίνες δεν είναι μόνο υγιείς για γενική ευεξία αλλά και για τα μαλλιά σας. Η βιταμίνη Α ενθαρρύνει την υγιή παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής, η βιταμίνη Ε βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής για να βοηθήσει τα τριχοθυλάκια να παραμείνουν παραγωγικά και η βιταμίνη Β βοηθά τα μαλλιά να διατηρούν το υγιές χρώμα τους.
Εμπλουτίστε τη δίαιτα με πρωτεΐνες
Η κατανάλωση άπαχων κρέατος, ψαριών, σόγιας ή άλλων πρωτεϊνών προάγει την υγεία των μαλλιών και με τη σειρά τους βοηθά στη συγκράτηση της τριχόπτωσης ανδρων.
Μασάζ τριχωτό με αιθέρια έλαια
Εκείνοι που έχουν υποστεί απώλεια μαλλιών για αρκετό καιρό πρέπει να μασάζ το τριχωτό της κεφαλής με αιθέριο έλαιο για μερικά λεπτά. Βοηθά τα θυλάκια των τριχών σας να παραμείνουν ενεργά. Μπορείτε να προσθέσετε λεβάντα σε ένα αμύγδαλο ή σησαμέλαιο.
Αποφύγετε το βούρτσισμα των υγρών μαλλιών
Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι στην ασθενέστερη κατάσταση. Αποφύγετε έτσι το βούρτσισμα των υγρών μαλλιών επειδή αυξάνονται οι πιθανότητες τριχόπτωσης. Αλλά αν πρέπει να χτενίζετε βρεγμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα πολύ φαρδύ χτένα. Επίσης, αποφεύγετε να βουρτσίζετε πολύ συχνά τα μαλλιά, καθώς μπορεί να τραυματίσετε τα μαλλιά και να αυξήσετε τις απώλειες. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ακυρώσετε τις μπάλες, όχι μια χτένα ή βούρτσα.
Χυμός σκόρδου, χυμό κρεμμυδιού ή χυμός πιπερόριζας
Τρίψτε έναν από τους χυμούς στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το για μια νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Το κάνετε τακτικά για μια εβδομάδα και θα δείτε αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.
Κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο
Ο άξονας των μαλλιών περιλαμβάνει ένα τέταρτο νερό, ώστε να πίνετε τουλάχιστον τέσσερα έως οκτώ φλιτζάνια νερό σε μια μέρα για να μείνετε ενυδατωμένα και για την ανάπτυξη υγιή μαλλιά.
Τρίψτε πράσινο τσάι στα μαλλιά σας
Μελέτες έχουν δείξει ότι το τρίψιμο του πράσινου τσαγιού στα μαλλιά μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τριχόπτωσης ανδρων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρασκευάσετε δύο σακούλες πράσινου τσαγιού σε ένα φλιτζάνι νερό, να αφήσετε να κρυώσει και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας μετά από μια ώρα. Για να δείτε αποτελέσματα, εξασκηθείτε τακτικά για μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες.
Μάθετε τι είναι κακό για τα μαλλιά
Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά υγιή, πρέπει να ξέρετε πώς να τα φροντίσετε. Αποφύγετε να τρίβετε τα μαλλιά σας στεγνά με μια πετσέτα. Αντίθετα, αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.
Μειώστε τα αλκοολούχα ποτά
Εάν αντιμετωπίζετε απώλεια μαλλιών από τη μείωση της πρόσληψης αλκοόλ, επειδή η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει την ανάπτυξη των τριχών. Έτσι μειώστε ή εξαλείψτε το αλκοόλ για να δείτε μια αύξηση στην ανάπτυξη των μαλλιών.
Αποφύγετε το κάπνισμα
Τα τσιγάρα για το κάπνισμα μειώνουν την ποσότητα αίματος που ρέει στο τριχωτό της κεφαλής και αυτό προκαλεί μείωση στην ανάπτυξη των τριχών.
Σωματική δραστηριότητα
Κάνετε χρόνο για φυσική δραστηριότητα κάθε μέρα. Περπάτημα, κολύμπι ή ποδήλατο για 30 λεπτά την ημέρα βοηθά στην ισορροπία των ορμονικών επιπέδων, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους εκτός από τη μείωση της πτώσης των μαλλιών
De-στρες
Μελέτες στο παρελθόν έχουν βρει ιατρικά στοιχεία που συνδέουν το άγχος με την τριχοπτωση ανδρων. De-stress τον εαυτό σας? ένας από τους τρόπους να το κάνετε είναι να ασκείτε διαλογισμό. Εναλλακτικές θεραπείες όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα όχι μόνο μειώνουν το άγχος αλλά αποκαθιστούν την ορμονική ισορροπία.
Αποφύγετε τη σταθερή θέρμανση και ξήρανση
Μην υποβάλλετε τα μαλλιά σας σε συχνές, σταθερές διαδικασίες θέρμανσης και ξήρανσης. Η θερμότητα εξασθενεί τις πρωτεΐνες των μαλλιών και η συνεχής θέρμανση και ξήρανση μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία και ευθραυστότητα που προκαλούν απώλεια μαλλιών.
Κρατήστε το ιδρώτα του ιδρώτα σας ελεύθερο
Άνδρες με λιπαρά μαλλιά, εμπειρία πιτυρίδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω εφίδρωσης και οι πιθανότητες πτώσης των μαλλιών αυξάνονται. Χρησιμοποιώντας σαμπουάν που περιέχει αλόη βέρα και neem μπορεί να κρατήσει το κεφάλι δροσερό και να αποτρέψει από πιτυρίδα.

Επίσης, οι άνδρες που φορούν κράνος αντιμετωπίζουν σημαντική απώλεια μαλλιών το καλοκαίρι. Καθώς ο ιδρώτας συσσωρεύεται στους πόρους και αποδυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών προκαλώντας τριχόπτωση στους άνδρες. Έτσι φοράει ένα κασκόλ / bandanna πάνω από τα μαλλιά σας ή ένα κεχριμπάρι πετσέτα μπορεί να εμποδίσει την απώλεια μαλλιών.

Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο στυλίσατε τα μαλλιά σας (για τους άνδρες με μακριά μαλλιά)

Αν χάσετε τα μαλλιά σας πρόσφατα, πρέπει να χαλαρώσετε τα μαλλιά σας. Hairstyles, όπως ponytails, πλεξούδες και τεχνητά hairstyles τραβήξτε τα μαλλιά ή ρυμουλκά θυλάκια τρίχας, και μπορεί τελικά να προκαλέσει φαλάκρα.

Να προσέχεις την υγεία σου

Τα προβλήματα υγείας προκαλούν τριχόπτωση. Βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε τις χρόνιες ασθένειες, τους υψηλός πυρετός και τις λοιμώξεις σωστά για να εξασφαλίσετε υγιή μαλλιά.

Παρακολουθήστε τα φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να έχουν παρενέργειες, εκ των οποίων το ένα θα μπορούσε να είναι η απώλεια μαλλιών. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να ρωτήσετε σχετικά με τις συνθήκες που μπορεί να έχετε. Αφήστε τον να γνωρίζει αν το φάρμακο προκαλεί απώλεια μαλλιών και αν συμβαίνει αυτό, ζητήστε του να αλλάξει το φάρμακο.

μακριά από τις χημικές ουσίες

Οι σκληρές χημικές ουσίες και τα μόνιμα προϊόντα για τα μαλλιά μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία των μαλλιών. Όταν αντιμετωπίζετε απώλεια μαλλιών, συνιστάται να μην χρωματίσετε τα μαλλιά σας.

Προγραμματίστε ραντεβού με τους γιατρούς τακτικά

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις υγείας, ιδιαίτερα οι συνθήκες που σχετίζονται με το δέρμα, που προκαλούν αλλαγές στις ορμονικές ισορροπίες που με τη σειρά τους οδηγούν σε απώλεια μαλλιών. Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε τακτικά έναν γιατρό για τις υποκείμενες ασθένειες και παθήσεις.

Create your website at WordPress.com
Get started